Klanten

Maak klanten ambassadeurs

Verkoop ze een winstdeel in je bedrijf

Financiering voor groei

Als financiering bij een bank lastig is, kan het versterken van je eigen vermogen helpen. Dat kan door je klanten te laten winstdelen, bijvoorbeeld al met 25 euro per persoon. Je betaalt geen rente, je deelt alleen je dividend en verkoopwinst. Ons winstdelen dashboard helpt je overzicht te houden.

Als je veel terugkerende klanten hebt, wil dat nog niet zeggen dat ze je bij iedereen aanraden. ‘Ik haal mijn brood altijd bij bakker Jansen’ zullen ze niet vaak zeggen. ‘Mijn bakker heeft super lekker brood, ik investeer nu zelfs in zijn bedrijf’ is een veel leuker verhaal. Voor hen, en voor jou!

Wie financieel deelneemt in een bedrijf is er automatisch positiever over. Jij kunt je klanten eenvoudig benaderen en wellicht zelfs persoonlijk overtuigen om te investeren. En je hebt meteen een langlopende relatie.

Technisch werkt het heel eenvoudig, met een korte overeenkomst die je klanten online tekenen. Lees meer…

Eenvoudig op te zetten

Winstdelen is toepasbaar voor alle ondernemingen, dus ook eenmanszaken, vof’s, coöperaties of BV’s. Alleen de overeenkomst met de deelnemers moet op maat gemaakt worden en er moet een bedrijfswaardering komen. De gang naar de notaris is niet nodig, en ook bij de KvK of voor de bank wijzigt er niets.

Slimmer dan aandelen of een STAK

Voor winstdelen hoef je geen nieuwe aandelen uit te geven en je hoeft ook geen Stichting Administratie Kantoor (STAK) op te richten. Ten opzichte van een lening hebben ze geen rente of verplichte aflossing, je betaalt pas als je jezelf ook dividend wilt uitkeren. Daardoor kom je nooit cash tekort.

Bij de verkoop van je bedrijf eindigt de regeling automatisch en wikkel je al je winstdeelverplichtingen af voordat je je aandelen overdraagt. De koper van je bedrijf heeft er dus helemaal geen last van.

Fiscaal goed geregeld

De vergoeding die je betaalt voor het kapitaal dat je krijgt wordt geboekt als rente, en is dus bij jou aftrekbaar van je winst. Ook kun je bij waardestijging van je bedrijf een voorziening treffen voor toekomstige vergoedingen, waardoor je tijdelijk minder vennootschapsbelasting betaalt. Bij je investeerders is het rendement mogelijk wel belast, dit moeten ze zelf opgeven.

Winstdelen bijhouden in ons dashboard

Geef investeerders een up-to-date online overzicht van hun winstdelen, en hoeveel er voor de hele organisatie is uitgegeven. Als beheerder kun je gemakkelijk deelnemers toevoegen of nieuwe winstdelen uitgeven. Lees meer…

deelnemerspagina

Een uitgewerkt concept en persoonlijk advies

Ik help je met alle stappen die nodig zijn om dit te realiseren, van juridisch en fiscaal tot je verkoopverhaal. Dat doe ik in vier stappen:

1. Doelstellingen

Eerst maken we helder wat je wilt bereiken en kijken we of Winstdelen hierin past. Ik kijk ook globaal wat je bedrijf waard is. Pas als alles voor jou goed voelt, gaan we verder.

€ 495 voor het eerste gesprek
Maak direct een afspraak

2. Contract

Op basis van jouw wensen maak ik het contract wat je met al je winstdelers af gaat sluiten. We vertalen je bedrijfswaarde in winstdelen en ik leg alle fiscale aspecten uit.

€ 1500, inclusief één jaar dashboard gebruik

3. Pitch

We beschrijven jouw bedrijf en plannen op een aantrekkelijke manier. Je medewerkers, klanten, investeerders of mede-ondernemers weten waar ze in stappen.

vanaf € 500 voor een korte presentatie tot € 5000 voor een complete brochure

4. Dashboard

Iedereen die meedoet krijgt toegang tot een eigen online dashboard om zijn inbreng en waardestijging bij te houden. Jij beheert dit zelf en ik leg je uit hoe je dit doet.

Vanaf jaar 2 elk jaar € 200 plus € 10 per deelnemer

Zie ook de tarievenpagina. Bij Winstdelen is het certificeren van aandelen via een STAK of coöperatie niet nodig. Alles wordt geregeld met compacte en goed leesbare contracten, lees meer over deze werkwijze. Winstdelen is boekhoudkundig en fiscaal helemaal uitgewerkt met aparte handleidingen voor je financieel adviseur. Ik begeleid je persoonlijk bij de stappen om te gaan winstdelen met jouw bedrijf. Neem contact met mij op!