Investeerders

Winstdelen: aandelen uitgeven zonder zeggenschap, zonder notaris en met cashflow voordeel

Heb je een BV en overweeg je om nieuwe aandelen uit te geven? Maak dan kennis met Winstdelen: een nieuwe manier om medewerkers, klanten, investeerders of andere ondernemers bij je bedrijf te betrekken net zoals een aandeelhouder, maar dan zonder zeggenschap, en met positieve impact op je korte termijn vennootschapsbelasting.

Winstdelen is snel te implementeren en vrijwel altijd goedkoper dan nieuwe aandelen uitgeven of een STAK oprichten. Je krijgt deskundige begeleiding en toegang tot een handig dashboard om je ‘winstdelers’ snel hun rendement te laten zien.

Maak medewerkers
mede-ondernemers

Laat medewerkers eenvoudig meedelen in het dividend en de verkoopwinst van je bedrijf, zonder ingewikkelde constructies en zeggenschap. Met winstdelen betaal je pas loonbelasting en premies op het moment dat je geld uitkeert, en jij als ondernemer bepaalt het moment. Lees meer…

Two men swapping brains

Vraag de klanten die je hebt om mee te investeren in je bedrijf of biedt ze een klein winstdeel aan als korting. Geef hen daarmee een extra reden om over jouw product of dienstverlening te praten en om jou aan hun vrienden aan te raden. Lees meer…

Eenvoudig nieuwe investeerders

Als financiering bij een bank lastig is, kan het versterken van je eigen vermogen helpen. Je betaalt dan geen rente, je deelt alleen je dividend en verkoopwinst. Laat je vermogende tante instappen of een grotere groep investeerders met crowdfunding. Lees meer…

Samen ondernemen zonder ruzie over inbreng

Laat je co-founders of andere ondernemers mee bouwen aan je bedrijf door tijd te investeren, geen facturen te sturen voor hun werk of door inbreng van nieuw kapitaal. Verdeel winst op basis van ieders investering en maak aparte afspraken over zeggenschap. Winstdelen werkt voor alle bedrijfsvormen, van eenmanszaak tot BV. Lees meer…

Een uitgewerkt concept en persoonlijk advies

Ik help je met alle stappen die nodig zijn om dit te realiseren, van juridisch en fiscaal tot je verkoopverhaal. Dat doe ik in vier stappen:

1. Doelstellingen

Eerst maken we helder wat je wilt bereiken en kijken we of Winstdelen hierin past. Ik kijk ook globaal wat je bedrijf waard is. Pas als alles voor jou goed voelt, gaan we verder.

€ 495 voor het eerste gesprek
Maak direct een afspraak

2. Contract

Op basis van jouw wensen maak ik het contract wat je met al je winstdelers af gaat sluiten. We vertalen je bedrijfswaarde in winstdelen en ik leg alle fiscale aspecten uit.

€ 1500, inclusief één jaar dashboard gebruik

3. Pitch

We beschrijven jouw bedrijf en plannen op een aantrekkelijke manier. Je medewerkers, klanten, investeerders of mede-ondernemers weten waar ze in stappen.

vanaf € 500 voor een korte presentatie tot € 5000 voor een complete brochure

4. Dashboard

Iedereen die meedoet krijgt toegang tot een eigen online dashboard om zijn inbreng en waardestijging bij te houden. Jij beheert dit zelf en ik leg je uit hoe je dit doet.

Vanaf jaar 2 elk jaar € 200 plus € 10 per deelnemer

Zie ook de tarievenpagina. Bij Winstdelen is het certificeren van aandelen via een STAK of coöperatie niet nodig. Alles wordt geregeld met compacte en goed leesbare contracten, lees meer over deze werkwijze. Winstdelen is boekhoudkundig en fiscaal helemaal uitgewerkt met aparte handleidingen voor je financieel adviseur. Ik begeleid je persoonlijk bij de stappen om te gaan winstdelen met jouw bedrijf. Neem contact met mij op!